فرمانده نیروی انتظامی با بیان اینکه سرنخهایی از حادثه اسیدپاشی اصفهان بهدست آمده که براساس این اطلاعات، مظنونین شناسایی شدهاند، گفت: در این جنایت انگیزه فرد یا افراد مشخص نیست و بنا بر گفته قربانیان در ظاهر ضارب یکنفر بوده است.
سردار اسماعیل احمدیمقدم پیش از ظهر دیروز در جمع خبرنگاران در اراک درباره مرزهای کشور، حادثه سراوان و ماجرای اسیدپاشی در اصفهان به اظهارنظر پرداخته است. او در پاسخ به سوالی درباره تقویت مرزهای کشور و حوادث اتفاق افتاده در سراوان اظهار کرد:
از سالهای گذشته در مرزهای شرقی عملیات انسداد مرز و تقویت یگانهای مرزی آغاز شده و بخشی از مرزهای حوزه سراوان و پیشین، مکانهایی که در تاریخ راههای مرزی نداشتند و مناطق صعبالعبور بودند با همت یگانهای سپاه و یگانهای مهندسی، در حال اجرای طرحهای انسداد مرزی است که این کار امسال سرعت بیشتری گرفته است.وی افزود: دولت قول تامین اعتبارات در اینباره را داده که با این وجود راه مرزی و استقرار واحدهای مرزی در بخشهای باقیمانده کامل شود که انتظار داریم مجلس نیز همت کند و برای سال آینده اعتبارات مناسبی اختصاص دهد تا عملیات انسداد مرزهای شرقی به نقطه مطلوبی برسد.فرمانده نیروی انتظامی با اشاره به عملیات های تروریستی در مناطق مررزی افزود: اقدامات تروریستی عمدتا در همین منطقه و نقاط مرزی تمرکز دارد و متاسفانه ما هنوز در انسداد مرز مشکل داریم که با سرعت گرفتن کار این مشکل کمتر میشود. وی تصریح کرد: در هر صورت تا زمانی که عقبه گروه تروریستی در کشور همجوار است و آزادی عمل دارند، حتی اگر ما تجهیزات را ایجاد کنیم اینکه از خاک همسایه به پاسگاه ما حمله شود هیچگاه دور از ذهن نیست.سردار احمدیمقدم با اشاره به توان و ظرفیت بالای داخلی در کشور و ضرورت همکاری بیشتر کشورهای همسایه گفت: امیدواریم کشور پاکستان متعهدانهتر از گذشته عمل کند و امنیت دو سوی مرز تامین شود و حتی اگر امروز پاکستان کنترل خوبی بهرروی مرزهایش داشت میتوانستیم بگوییم ما مشکلی در درون نداشتیم ولی روی وضعیت کشورهای همجوار نمیتوان حسابی باز کرد و باید روی توان خود برای حفظ امنیت و مردم خود حساب کنیم. امیدواریم با سرعت گرفتن اقدامات، از این حوادث پیشگیری کنیم.
8 قربانی اسیدپاشی در چند سال گذشته
فرمانده نیروی انتظامی درباره حوادث اسیدپاشی در اصفهان نیز گفت: اسیدپاشی یک عمل بسیار زشت و شنیع است و این یک رفتار زشت و یک عمل جنایتکارانه است.حتی شاید زشتتر از قتل باشد و براساس آمار موجود، قربانیان حوادث اسیدپاشی در چند سال گذشته حدودا هشت مورد بوده است. وی افزود: سرنخهایی به دست آمده که براساس این اطلاعات مظنونین شناسایی شدهاند و امیدواریم هرچه سریعتر به نتیجه برسیم. سردار احمدیمقدم تصریح کرد: در این جنایت انگیزه فرد یا افراد مشخص نیست و بنا بر گفته قربانیان در ظاهر ضارب یکنفر بوده است.وی افزود: در حال شناسایی مظنونان هستیم تا به نتیجه برسیم. البته ما هنوز نتوانستیم بفهمیم انگیزه چیست. از سویی رسانههای خارجی آن را به موضوع حجاب نسبت میدهند که این اصلا واقعیت ندارد چون اینها خانوادههای متدین و متعهدی هستند و چنین عاملی مردود است.
رابطهای بین اسیدپاشی و حجاب وجود ندارد
سردار احمدی مقدم با اشاره به تصورات نادرست و شایعات درباره انگیزههای اسیدپاشی تصریح کرد: اگر کسی هم تصور ارتباط بین اسیدپاشی با مسئله حجاب دارد باید بگوییم فرضی باطل است چون چه بسا دستانی بخواهند به این مسئله دامن بزنند و مبارزه با فساد و فحشا را لکهدار کنند که ما بههیچ وجه اینگونه موضوعات را برنمیتابیم و حتما دنبال میکنیم. مطمئن هستیم دستگاه قضایی شدیدترین مجازات را برای عامل و عاملان در نظر میگیرد.
شفافسازی قانون حمایت از آمران معروف
فرمانده نیروی انتظامیبا اشاره به قانونحمایت از آمران معروف و نهی از منکر گفت: این کار بسیار خوبی است و اصل این قانون که حمایت از آمران به معروف و ناهیان از منکر را ضابطهمند و قانونمند میکند. هم رفتار آمران و ناهیان را و هم حمایتهای آنان را مشخص میکند و تکلیف جامعه و مردم را نیز همگان میدانند.
سرقت و اعتیاد؛ رایجترین جرایم در کشور
فرمانده نیروی انتظامی در پاسخ به سوالی درباره جرایم شایع کشور گفت: سرقت و موادمخدر شایعترین جرم در کشور است که اگر همه جرایم را جمع کنیم حدود 5 هزار فقره است ولی سرقت بهطور حدودی بین 1800 تا 2 هزار فقره در روز ثبت میشود. وی افزود: حالا شایعترین جرم وابسته به اعتیاد بوده چون پایه همه این جرایم است چراکه ولگردی ناشی از اعتیاد، فروشندگان خرد و سارقان همه در یک حلقه کلی مرتبط هستند که منشا همگی اعتیاد است.سردار احمدیمقدم به آمار استانی اشاره کرد و گفت: در استان مرکزی نیز حدود 30 فقره سرقت در روز وجود دارد ولی آمار بقیه جرایم 1 فقره در روز است که این آمار در برابر این 30 فقره بوده است.
نرخ جریمهها قدرت بازدارندگی ندارند
فرمانده نیروی انتظامی درباره اینکه جریمهها بهعنوان آخرین راهکار در حوزه راهنمایی و رانندگی است، گفت: نرخ جریمهها زیاد نیست چون اگر زیاد بود بازدارندگی ایجاد میکرد. این موضوع را نیز قانون روشن کرده و ما از عزیزان در دبیرخانه هیأت دولت هم گلهمندیم که از ابتدای اردیبهشت باید هر 3 سال یکبار برابر تورمی که بانک مرکزی اعلام کرده جریمهها بهروز شود.سردار احمدیمقدم افزود: این بازدارندگی افت کرده و ما امسال باید بالای 10 درصد کاهش داشته باشیم ولی اکنون به 4 یا 5 درصد کاهش میرسیم که این آمار میتوانست بهتر از این باشد. وی تصریح کرد: در سفر به قطر شاهد بودیم جریمه عبور از چراغ قرمز 2 هزار دلار بوده که در مقایسه با جریمههای کشور در مییابیم که جرایم ما قدرت بازدارندگی کافی را ندارد. سردار احمدیمقدم افزود: البته ما به وظیفه خود عمل کرده و اعمال قانون میکنیم. از طرفی روی کار فرهنگی هم تمرکز داریم و مردم هم همکاری خوبی دارند ولی فکر میکنم شایستگی ما بیشتر از این است که این کاهش اندک را داشته باشیم و باید به ارقام بهتری دست پیدا کنیم.