رییس کل دادگستری خراسانشمالی در تشریح گزارش 5 ساله عملکرد شوراهای حل اختلاف این استان تصریح کرد: سازش در 70 فقره پرونده قتل عمد و 270 پرونده قتل غیرعمد یکی از مهمترین تلاشهای به ثمر نشسته در کارنامه کاری این شوراها به شمار میآید.
حجتالاسلام و المسلمین «نورالله قدرتی» افزود: شوراهای حل اختلاف خراسانشمالی با 133 حوزه فعال شهری و روستایی و فعالیت بیش از 600 عضو و دبیر و کارکنان افتخاری مشغول به ارایه خدمات به مردم این استان است. وی با بیان اینکه این شوراها در راستای اجرای سیاستهای قوه قضاییه در سال 82 آغاز به کار کرد، گفت: با توجه به تاکیدات در خصوص تقویت و گسترش شوراهای حل اختلاف درباره راهاندازی شوراهای حل اختلاف جدید در روستاهایی که ظرفیت تاسیس شورا را دارند و همچنین گسترش آنها در حوزههای شهری، تعداد حوزههای فعال در سال 85 به بیش از 500 حوزه رسید. وی با بیان اینکه این نهاد مردمی در ابتدای تاسیس، فاقد ملک اختصاصی و تمامی مجتمعهای آن به صورت استیجاری بود ادامه داد: اما هماکنون با تلاشهای صورت گرفته حوزههای قضایی بجنورد، شیروان، اسفراین، مانه و سملقان، جاجرم و فاروج دارای مجتمع اختصاصی و ملکی هستند. این مقام ارشد قضایی استان خراسانشمالی کسب رتبه اول کشور در 4 سال متوالی در زمینه مختومه کردن پروندهها با ایجاد مصالحه بین طرفین را از جمله افتخارات شوراهای حل اختلاف این استان برشمرد.
برپایی کارگاههای آموزشی
قدرتی در ادامه این گفتوگو فعالیتهای انجام شده در این شوراها را مورد بررسی قرار داد و گفت: بهکارگیری نیروهای توانمند، مردمی، معتمد و باتجربه و برگزاری تمامی دورههای آموزشی مصوب کمیسیون آموزش دادگستری و کارگاههای آموزشی به صورت هفتگی در مرکز استان و دو هفته یک بار در سایر حوزههای قضایی از جمله این اقدامهاست. وی با اشاره به راهاندازی سیستم مدیریت پروندههای قضایی (سمپ) خاطرنشان کرد: شورای حل اختلاف 7 حوزه قضایی بجنورد، شیروان، اسفراین، مانه و سملقان، جاجرم، راز و جرگلان و فاروج به این سیستم مجهز شدند. همچنین مجتمعهای ویژه شوراهای حل اختلاف بجنورد، شیروان، اسفراین، مانه و سملقان، جاجرم، فاروج، قاضی، شوقان و صفیآباد احداث شده است.
بازدید روسای حوزههای قضایی از شعب شوراها
رییس کل دادگستری خراسانشمالی در بخش دیگری از سخنان خود اظهار کرد: بازدید روسای حوزههای قضایی از شعب شهری هفتهای 2 تا 3 بار و قضات شوراها از حوزههای تحت نظارتشان هفتهای 2 تا 4 بار به تناسب پرونده با هدف اظهارنظر پروندهها و آموزش گام به گام به اعضا در حین رسیدگی به پروندهها از دیگر فعالیتهای انجام شده محسوب میشود. همچنین بازدید قضات شورا از حوزههای تحت نظات خود در روستاها در سالهای 88 تا 90 به طور فصلی و از آن سال تاکنون هر شش ماه یک بار اجرا میشود. وی به بررسی فعالیتهای آموزشی و تبلیغی این شوراها طی سالهای گذشته پرداخت و اضافه کرد: آشنایی با شوراهای حل اختلاف، مبانی تأسیس، جایگاه و نقش شوراها، آشنایی با قواعد حاکم بر گواهی و شهادت، رسیدگی کیفری در این شوراها، رسیدگی مدنی در آنها و آشنایی با قواعد مربوط به تحقیق و معاینه محلی از جمله برنامههایی است که به منظور تحقق اهداف راهاندازی شوراهای حل اختلاف به منصه ظهور رسیده است. قدرتی افزود: آشنایی با قواعد مربوط به کارشناسی، وظایف وکلای دادگستری، موضوع داوری در شوراها، حقوق خانواده و حقوق شهروندی از دیگر فعالیتهای انجام شده به شمار میآید.
آشنایی با شورا ویژه راهنمایی و رانندگی
وی رسیدگیهای شوراها ویژه راهنمایی و رانندگی در امور دیات و تعزیرات را هم میتوان از جمله اقدامهایی دانست که از سوی شوراها اجرا شده است. این مقام مسئول در خصوص کسب مقامهای مختلف توسط شوراهای حل اختلاف خراسانشمالی یادآور شد: کسب رتبه اول کشوری در زمینه سازش طی 4 سال متوالی بر اساس گزارش اعلام شده از سوی مرکز امور شوراهای حل اختلاف قوه قضاییه با 62 درصد سازش و کسب رتبه اول کشوری برای پورتال اطلاعرسانی شوراها طبق گزارش مرکز امور شوراهای حل اختلاف قوه قضاییه از جمله موفقیتهای حاصل شده است. وی کسب رتبه اول کشوری شوراهای حل اختلاف خراسانشمالی در زمینههای عملکرد آموزشی در سال 90 و بازرسی از شعب شوراهای حل اختلاف بر اساس اعلام قوه قضاییه به دلیل انجام بازرسیهای منظم و پیوسته از شعب شهری و روستایی استان هم از نقاط مثبت کارنامه کاری این شوراهاست. قدرتی در ادامه این گفتوگو به بررسی فعالیتهای فرهنگی در این شوراها پرداخت و گفت: راهاندازی واحد امور فرهنگی و رفاهی در اداره شوراهای حل اختلاف استان در سال گذشته، برپایی نمایشگاه عکس از فعالیتهای شوراها و برگزاری اردوهای زیارتی و فرهنگی از جمله این اقدامهاست.
منبع : روزنامه حمایت