گزارش تصویری از همایش استقلال وکیل در اردبیل با حضور دکتر غلامرضا طیرانیان

ارسال شده توسط ادمین در 15 آذر 1393 ساعت 23:13:25

گزارش تصویری از همایش استقلال وکیل در اردبیل با حضور دکتر غلامرضا طیرانیان

در تاریخ 1391/4/1 به همت و تصدی کانون وکلای دادگستری استان اردبیل «همایش ارتباط وکیل و قاضی مستقل و بزرگداشت هفته قوه قضاییه» در مجتمع فدک اردبیل با حضور مسئولین و مقامات قاضی و اداری استانی، کارشاسان رسمی دادگستری و جمعی از وکلای دادگستری و کارآموزان  برگزار شد. در این همایش ضمن بررسی جایگاه وکیل و قاضی مستقل، بر حسن ارتباط این دو تأکید شد. دراین همایش به ترتیب: رضا زرعی، رضایی، دکتر علیرضا لطفی، دکتر غلامرضا طیرانیان، مصطفی افضلی فرد و صداقت فرجی به سخنرانی پرداخته و اشارات مستقیم و غیرمستقیمی به  لایحه موسوم به «لایحه جامع وکالت رسمی» داشتند که همگی بر بطور ضمنی یا صریح استقلال وکلا و کانون ها را پاس داشتند و دخالت غیروکلا در ادارۀ کانون ها را نفی کردند که به ترتیب خلاصه از سخنرانی ها و حواشی همایش در ادامه مطلب آمده است.

رئیس کانون وکلای استان اردبیل:  

تصویب لایحه موسوم به «لایحه جامع وکالت رسمی» و تشکیل هیئت های نظارت ،  قضات محترم را در مقابل وکلا قرار خواهد داد.

 

رضا زرعی، ریاست کانون وکلای دادگستری استان اردبیل با افتتاح همایش، به کلیه میهمانان، اعم از مسئولین و مقامات قضایی، کارشناسان رسمی، وکلا و کارآموزان استان اردبیل خیر مقدم گفت و  ضمن تشکر از دکتر غلامرضا طیرانیان که به عنوان مهمان و سخنران ویژه در همایش حضور داشت، توصیه کرد که مبادا کاری کنیم که عملاً قضات و وکلا به جای حسن تفاهم و همدلی در مقابل همدیگر به معارضه برخیزند .
در ادامه برای اثبات غیرقابل عملی بودن محتوای لایحۀ مذکور، به بررسی نحوۀ انجام وظیفۀ اعضای هیئت مدیره کانون ها پرداخته و گفتند که کار هیئت مدیره های کانون ها، همگی تبرعی و از روی احسان است؛ زیرا مصداق عدالت، که معمولاً قرین دقت ریاضی است، باید نرمش پیدا کند تا بتواند به موازین و معیارهایی اخلاقیات و احسانات و روابط دوستانه نزدیک تر شود.     
رئیس کانون وکلای استان اردبیل با اظهار تأسف از عدم اخذ نظرات وکلا و بی توجهی به ماهیت صنفی آنان در تدوین لایحه مذکور، افزود: تصویب احتمالی این لایحه موجب از بینرفتن استقلال وکلا و کانون های آنها خواهد شد و قابل پیاده کردن نمی باشد . 

رییس کل دادگستری اردبیل:

وکیل یار و یاور قاضی در احقاق حق است

 دراین مراسم «رضایی» رییس کل دادگستری اردبیل گفت: ارتباط وکیل وقاضی مستقل بحث مهم وضروری است که اهتمام ورزیدن به این موضوع وعملیاتی کردن آن جایگاه وکیل و قاضی را بسیار ارزشمند کرده است.
رضایی افزود: فلسفه استقلال در قضات و وکلا در دفاع از حق وحقوق موکل به خاطر اهمیت و مسئولیت بسیار خطیر و سنگینی که بر عهده این دو قشر در جهت احقاق حق گذاشته شده، می‌باشد.

این مسئول با بیان اینکه دفاع ازحق یکی از مهم‌ترین فلسفه بعثت انبیاء است، خاطرنشان کرد: اجرای حق وعدالت درجامعه چیزی است که درطول تاریخ تمام بشریت وقتی که صحبت از آن شده همگان برآن صحه گذاشتند ومورد تائید همه جوامع بشری قرار گرفته است.
وی گفت: جوامع بشری در هر دین ومذهب بر مساله عدالت توجه داشته و برآن می بالند ولی وقتی تضاد در منافع به وجود می آِید عدالت مظلوم واقع می‌شود.
رضایی گفت: فلسفه وجودی استقلال قاضی در این است که قاضی مانند کوه محکم و استوار باشد تا به هر بادی نلرزد تا بتواند جایگاهش را حفظ کرده وبدون هیج دغدغه فکر ی به قضاوت و تشخیص خود درجهت اجرای عدالت قدم بردارد.
این مقام مسوول با یادآوری ارتباط محکم بین وکیل و قاضی، افزود: وکلا می توانند یار و یارور قاضی دراجرا واحقاق حق باشند، چرا که وکلا مانند چراغ فروزان و روشن راه حق و مسیر احقاق حق را به قاضی نشان می دهند.

دکتر علیرضا لطفی:

با تصویب لایحه جامع وکالت رسمی هیچ استقلالی برای وکلا باقی نمی ماند.

 
دکتر لطفی  با تأکید مجدد بر ضرورت حفظ استقلال وکلا و قضات، وجود استقلال این نهادها را برای دادرسی منصفانه از ضروریات برشمرد.
عضو هیئت مدیره کانون وکلای استان اردبیل با انتقاد از تدوین لایحه جامع وکالت رسمی، افزود: با تصویب لایحه مزبور، استقلالی برای وکلا متصور نخواهد بود.

دکتر غلامرضا طیرانیان:

استقلال، وصف جوهری برای وکیل است.

دکتر طیرانیان، وکیل پیشکسوت و مهمان ویژه «همایش دفاع از استقلال وکلا و گرامیداشت هفته قوۀ قضاییه و ارتباط قاضی و وکیل مستتقل»  با اشاره به اینکه هر چیزی وصف جوهری مخصوص دارد ، مثلاً عظمت و بلندی وصف کوه بشمار می رود، طوری که اگر این وصف را از آن بگیریم، دیگر کوه نخواهد بود، بلکه زمینی پست خواهد بود که با باد و طوفان متلاشی خوااهد شد، تأکید کرد : استقلال وصف جوهری وکیل است و نمی توان این وصف را وکیل جدا کرد.
دکتر طیرانیان با بیان اینکه استعمال اصطلاح «سازمان» در مورد کانون های وکلا به این معنی است که این نهاد بسان سازمان هایی چون سازمان بازرسی کل کشور، سازمان برنامه و بودجه و غیره خواهد بود که لزوماً باید وابسته به دولت باشد. وی با اشاره به  استقلال دادسرا و دادگاه انتظامی وکلا در رسیدگی به تخلفات وکلا، تصریح کرد که به تخلفات وکلای دادگستری باید در مرجع انتظامی متشکل از خود وکلا باید رسیدگی شود همانطور که در مورد رسیدگی به تخلفات قضات دادگستری نیز چنین است.


مهمان ویژه همایش با اشاره به لزوم تناسب جرم و مجازات، از مصادیق عدم کارشناسی در تدوین لایحه جامع وکالت رسمی را قید ماده ای ذکر کرد که بموجب آن،  اگر وکیلی درخواست یا لایحه خود را در سربرگ وکالت، حاوی نام و نام خانوادگی و درجه وکالت و... به دادگاه تقدیم نکند، برای همیشه از شغل وکالت محروم خواهد شد!


وی گفت:  دغدغۀ اصلی ما وکلا ، حفظ حقوق عامه مردم در برخورداری از دادرسی منصفانه و بهره مندی از اصل 35 قانون اساسی است که لازمۀ آن وجود وکیل و کانون های مستقل است. در نتیجه اجرای لایحه پیشنهادی را مصیبتی برای کانون ها و وکلای وابسته به این کانون ها دانست.

مصطفی افضلی فرد :

در تدوین لایحه جامع وکالت رسمی حتماً باید نظرات وکلا اخذ می شد

مصطفی افضلی فرد، نماینده مردم  اردبیل، نیر، نمین و سرعین در مجلس شورای اسلامی با تأکید بر لزوم استقلال وکیل و استقلال قاضی، ابراز داشت: بر اساس شیوه های قانون گذاری مرسوم، لازم بود در تدوین لایحه جامع مذکور از نظرات کارشناسان و وکلای دادگستری بهره گیری می شد.
عضو کمیسیون اصل نود مجلس شورای اسلامی، وظایف مجلس را در دو بخش تقنینی و نظارت برشمرد و تصریح کرد که کمیسیون اصل نود در شکایات از اقدامات قوای کشور ، حق ورود به همۀ مسائل را دارد. وی با اشاره به اینکه لایحه مورد بحث در صورت طرح در مجلس در کمیسیون حقوقی و قضایی مورد بررسی قرار می گیرد، افزود: مجلس قانونی را که مغایر با اصل 35 قانون اساسی باشد تصویب نخواهد کرد.
افضلی فرد با بیان اینکه هیچکس با بحث نظارت بر وکلا مشکلی ندارد، گفت: نباید نظارت موجب دخالت در امور وکلا شود. در نهایت پیشنهاد کرد که اگر قرار است تصمیمی در مورد وکلا اتخاذ شود و قانونی تصویب شود باید با دخالت دادن وکلا و اخذ نظرات آنها باشد.

صداقت فرجی(قاضی دادگستری):

ما استقلال وکیل و قاضی را برای مردم می خواهیم نه خودمان.

صداقت فرجی نیر ، که به خوش اخلاق و مؤدب بودن در بین قضات استان شهرت دارد و نفر چهارم انتخابات نمایندگی مجلس در دوره اخیر بود با اشاره به چگونگی تشکیل کانون وکلای دادگستری اردبیل و تلاش های انجام یافته، استقلال وکلا و کانون ها را از ضرورت های اجرای قانون در محاکم دادگستری برشمرد و در پیدایی وابستگان ماده 187 نیز اظهار نظر کرد و در همۀ این اظهارنظرات بر تلاش جمعی خود وکلا در حمایت از همدیگر و گسترش فرهنگ وکالتی تأکید کرد.

در اثنای همایش، خانم الناز سرخانلو وکیل پایه یک دادگستری اشعاری از حافظ و سعدی را بصورت دکلمه خواند. این شعرخوانی با اجرای زنده سازهای کمانچه و ویولن همراه بود.
 

همایش در دو  نوبت برگزار شد که در میان این دو نوبت، از میهمانان همایش در سالن مجاور پذیرایی بعمل آمد.

 

عکس های یادگاری با دکتر طیرانیان، پیشکسوت وکالت

این مطلب را به اشتراک بگذارید:


  • درباره ما

    موسسه حقوقی فقیه نصیری در بهار سال هشتاد و هشت به همکاری سه نفر از وکلای پایه یکم دادگستری ، عضو کانون وکلای دادگستری استان مازندران ، به مدیریت عاملی آقای البرز فقیه نصیری، ریاست آقای احسان فقیه نصیری و نائب رئیسی آقای گودرز فقیه نصیری(با بیش از دو دهه فعالیت در این عرصه) تحت ...

  • ارتباط با ما

    نشانی: چالوس، مقابل دادگستری، ساختمان وکلا، طبقه اول، واحد سوم

    تلفن: 01152255455 , 01152254080